Kadaverdoktoren – Lene Kaaberbøl

1894: En ung kvinde findes død; hendes familie tysser det ned. Ved undersøgelse af kvinden finder kadaverdoktoren, Dr. Karno, mider i kvindes næsebor. Kort tid efter kvindens begravelse, findes hendes præst død og lagt på is, ligeledes med mider i næseborene. Grundet et brækket ben, må Dr. Karno mod sin vilje lade sin 20-årige datter Madeleine medvirke ved opklaringen af mordene. Madeleine derimod tager med stor interesse imod opgaven, som giver hende mulighed for at bryde ud af tidens kvindebillede og ind i den videnskabelige sfære.

En hæsblæsende jagt efter svar følger. Historien følger læseren på bonede gulve, til et kloster med pigeskole, undersøgelseslokaler og laboratorier, en hytte i en skov og universitetet i Heidelberg – alt sammen på troværdig vis. Plottet er malet med fin pensel og holder hele vejen igennem. Balancen mellem overnaturlige og religiøse forestillinger og den spæde videnskab er finurlig og fint afpasset til bogens tempo. Madeleine er troværdig i hendes kvindelighed, interesse for videnskaben og evne til at samarbejde med både kommissær og professor.

”Kadaverdoktoren” er én af de bøger, jeg slugte helt. Det er letlæst, men med sans for detaljen – især for at markere 1890’erne franske provinsby.

Jeg vil anbefale bogen til læseren, der kan lide en god krimi, til læseren, der kan lide historiske fortællinger og til læseren, der ønsker en lige-til og underholdende bog.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.