Atalanta – i gudindens skygge – Annika Eibe

Knap 500 sider med en gendigtning af græske sagnhistorier, men siderne gled hurtigt forbi mit læsefelt, som historien om Atalanta udfoldede sig med den største selvfølgelighed og læsevenlighed.

En spæd Atalanta efterlades af sin far i en skov for at dø, men gudinde Artemis griber ind og sammen med mange af de andre gudinde begaver hun Atalanta med både styrke, skønhed og indsigt. Atalantas skæbne er i Artemis’ hænder og hun hvirvles ud på en rejse, hvor hovedtemaet er hendes færd som eneste kvindelige argonaut med Jason i hans søgen efter det gyldne skind.

Gendigtninger er svære. Forfatteren skal holde sig til det materiale, der allerede foreligger og samtidigt fremføre det på en ny og spændende måde. Annika Eibe kommer flot rundt om den action-præget historie tilsat en rundhåndet dosis romantik.

Atalanta er, som jeg formoder oldtidens grækere var, hele tiden i klemme mellem hendes egen vilje og gudernes indgriben, og det er den facet af historien, som mest betog mig. Annika Eibe viser på fremragende vis, hvordan guderne sidder på Olympen og har deres egne dagsordner, alt imens de følger med i menneskenes livsforløb.

Samtidigt uddyber Annika Eibe de kendte figurer fra de græske sagn, som jeg næsten kunne høre Herkules’ brovtende manérer og mærke bølgerne falde ind over Argo i stormvejr.

Jeg vil anbefale “Atalanta – i gudindens skygge” til læsere, der gerne vil have en underholdende historie og til de, der godt kan lide de græske sagn. “Atalanta – i gudindens skygge” river læseren med i handlingen og er derfor hurtigt læst.

3 Comments

  1. Anika Eibe

    Hej Louise
    Tusind tak for din flotte omtale af min bog, der efterhånden har nogle år på bagen. 🙂 Det giver mig stor glæde at vide at min bog stadig bliver læst af og til, men jeg har jo også god hjælp af de fantastiske græske sagn, som man altid kan fascineres af.
    Jeg har tilladt mig at linke til din anmeldelse fra min hjemmeside. Jeg håber, det er ok.
    Anika Eibe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.