Drabschefen – Stine Bolther

Stine Bolther, der er journalist ved Ekstra Bladet, har lavet et bredt portræt af drabschef Ove Dahl, Københavns Politi. Ove Dahl er kendt fra fjernsynsskærmen og “Drabschefen” giver mulighed for at gå bag om det to dimensionelle billede. Det sagt, vil jeg ikke kalde “Drabschefen” en biografi. Bogens fokus er delt mellem Ove Dahls person og 9 tragiske forbrydelser, som han har stiftet bekendtskab under hans karriere.

De 9 forbrydelser er gengivet i en dramatisk, men formiddagsbladsagtig form, hvilket er med til at sikre læserens interesse, og bogen er hurtigt læst. Jeg fandt de forbrydelser, som jeg selv husker fra nyhederne, eksempelvis mordet på den italienske turist, mest tankevækkende.

Mit overvejende indtryk af “Drabschefen” er, at den er et fint billede af Ove Dahl. Jeg vil dog næppe kalde den indgående eller dybdeborende. Ove Dahl fremstår som et spændende menneske med et spændende job – og jeg læste gerne en biografi om ham.

Jeg vil anbefale “Drabschefen” til læsere, der ønsker en appetitvækker om kriminelle efterforskninger og politiarbejde.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.