Med Venner i Lys – Øjvind Kyrø

venner

Kristendommen, døden, kærligheden og levnedsforløb er nogle af de store emner, Johannes Møllehave og Jan Lindhardt samtaler om, mens de slendrer rundt i Roms kirker og drikker espressoer på cafe. Resultatet er “Med Venner i Lys”, hvor ungdomsvennerne spiller med og til tider mod hinanden med deres finurlige humor. Såvel Johannes Møllehave som Jan Lindhardt er interessante mennesker, hvis meningstilkendegivelser er nøje overvejede, og der begge hverken er bange for at sætte ord på tunge emner eller kalde en spade for en spade.

Ind imellem dvæles der ved de to herres levnedsforløb, hvilket jeg til tider fandt en smule irrelevant. Flere gange er de omtalte episoder knyttet til et overordnet emne, og der er det personlige perspektiv interessant. Derudover bliver det lidt for meget to gamle gubber, der mindes hverdagen i deres liv.

Hovedindholdet af “Med Venner i Lys” er imidlertid en skøn vekselvirkning mellem dybsindige tanker og morsomme vignetter, og således viser bogen to individer, der med humoren i behold, har taget stilling til de store emner som tro, livet, kærligheden og døden.

Jeg vil anbefale “Med Venner i Lys” til læsere, der i forvejen kenderctil Johannes Møllehave og Jan Lindhardt og til de læsere, der overvejer de store emner i livet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.